Seafood Steamboat terbaikk!!!! Jom ke Kungfu Steam di Puchong dah rasa mesti nak lagi!


Banyak-banyak tempat seafood steamboat yang saya pernah pergi rasanya ni lah yang paling terbaik kot!! hahaha

Kalau anda semua nak tahu pelbagai sajian seafood ada disediakan di restoren ni, apa yang menariknya restoren ni walaupun dia nampak ala-ala chinese kita yang beragama islam pun boleh makan kat sini tau sebab dia tak ada sajian "Pork", kadang ramai kan rasa ragu-ragu tapi kali ni saya JAMIN yang kita semua boleh makan dan tempat dia memang bersih laa kan...heheh...AAAA++++ saya bagi.


Kemarin saya berkesempatan mencuba beberapa hidangan yang disediakan oleh pihak restoren, serius saya rasa memang semua hidangan ni lazat dan sedap, servis yang mereka sediakan untuk pelanggan pun cepat apa jer kita mintak pantas terus sampai...hahahahahh...kalau anda semua nak tahu kemarin saya dapat laa merasa 9 hidangan seperti di bawah ni....dari segi harga pulak memang sangat berpatutan lah saya rasa semua golongan mampu untuk merasa masakan hidangan ni sebab tak lah terlalu mahal dan tak lah terlalu murah...tapi memang best lah!!

1.Minced Chicken with Egg Tofu RM14.80
2.Sweet & Sout Chicken RM29.80
3.Kong Pao Chicken RM29.80
4.Deep-fried Fish Fillet with Thai Chili Sauce RM28.80
5. Deep-fried Oatmeal Prawn with Salad RM47.80
6. Superior Soup Clam with Mee Hoon RM40.80
7. Live Tiger Prawn in Kam Heong Sauce (300gm) RM 47.80
8. Premium Mud Crab in Butter Milk Sauce - Min. 2pcs RM season price + RM10 each sauce
9. Live Clam with Ginger Spring Onion (500gm) RM34.80

Oh yer lupa juga nak bagitahu sajian hidangan yang di atas ni pun ada terdapat dalam hidangan set lunch mereka, "so no limit and just try" laa apa yang dapat saya katakan. Hmmmm masih terasa lagi kesedapan hidangan tersebut kat tekak ni macam teringin jer nak pergi lagi...hhooohhoooohoooooo...jom ramai-ramai kita serbu restoren ni!

Kepada sesiapa yang berminat nak mencuba boleh lah terus ke restoren nya di Puchong, waktu operasi mereka adalah seperti berikut:

Lunch 11.30am - 2.30pm
Steam Seafood 11.30am - 11.00pm

Boleh juga klik di link FB https://www.facebook.com/Kungfusteam/ kalau nak buat tempahan dulu pun boleh.


Ohhhh sebelum saya tertinggal, ada promosi paling terbaru dari mereka yaaa seperti iklan di bawah...Buy 1 get 1 Free...okkk chowww!!!!





12 comments

  1. Memang menarik makan di Kungfu Steam Seafood ni... Sedap dan suasana restoran pun sangat selesa dan kondusif..

    ReplyDelete
  2. Best kan makan kat situ..semua pun murah..akak first time makan pun rasa best sgt...

    ReplyDelete
  3. dekat je ni...nanti ke puchong bolehlah terjah kungfu steam seafood ni...

    ReplyDelete
  4. Belum pernah sampai Puchong lagi. Nampak menu macam sedap je. Bagus kalau restoren dapatkan sijil Halal lagi dapat tarik pelanggan Melayu Islam makan dengan yakin

    ReplyDelete
  5. maknan kt sini mmg sedap sgttttt...nk dtg lg makanlah...crab dia mmg superb

    ReplyDelete
  6. Banyaknya makanan, kak belum pernah mkn lagi.

    ReplyDelete
  7. Kita pernah makan kat sini sekali memang banyak makanan laut yang segar-segar kita suka cara masakan mereka menyelerakan....

    ReplyDelete
  8. Nampak menyelerakan, rasa pn mesti sedap ni.. Kalau ke sana nanti nak try jugak la makan kat sini

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  9. I so would love to dine here at Kungfu, although I will have trouble finding my way in Puchong. Need to make plans for one day!

    ReplyDelete
  10. i missed their seafood so much!!fresh seafood and one thing i like is without MSG... yummy....

    ReplyDelete
  11. Price looks affordable. Looking forward to go there

    ReplyDelete