WD-40 - Produk pelbagai guna dan terbaik!


WD-40 telah di pasarkan melalui Syarikat Bun Seng Hardware Sdn Bhd di Malaysia dan Syarikat ini telah menjangkakan pencapaian jualan melebihi 2 juta botol di dalam tahun 2018, WD-40 juga telah menembusi pasaran rantau Asia Tenggara dan akan terus memperluaskan operasi mereka lagi.

WD-40 ialah jenama terkemuka bukan sahaja berada di negara Amerika Syaikat ia nya malah mempunyai pasaran yang luas di seluruh dunia, ini telah menunjukkan bahawasanya produk ini sangat berkualiti dan terbaik dan telah diterima oleh masyarakat setempat.


Bercerita mengenai kelebihan dan kualiti WD-40, berikut adalah antara 5 fungsi atau manfaat yang ramai orang tidak tahu : 


1) Ia dengan cepat mengeringkan sistem elektrik untuk menghilangkan litar pintas akibat kelembapan.

2) Melindungi permukaan logam dengan bahan-bahan yang tahan kakisan untuk melindungi terhadap kelembapan dan elemen menghakis yang lain.
3) Melonggarkan ikatan karat ke logam dan membebaskan bahagian-bahagian logam yang beku (beku atau berkarat).
4) Juga boleh memebersihkan gris, kotoran, dan pistol, ianya juga boleh membuang pelekat, membenarkan penyingkiran label, pita  dan bahan ikatan yang berlebihan.
5) Bahan pelincir yang mudah meresap dan tahan ke semua bahagian komponen mesin & kenderaan.


Kesimpulannya, produk pelbagai kegunaan WD-40 dapat melindungi logam dari karat dan hakisan, menembusi bahagian komponen yang terperangkap, mengalir kelembapan dan melincirkan apa sahaja, disamping itu ia nya juga boleh menghilangkan gris, kotoran dan banyak lagi.


Produk ini juga mempunyai harga yang sangat murah dan berpatutan dan ia nya juga boleh di dapati di mana-mana pasar raya dan kedai di seluruh negara. Jadi tak susah lah kan kita nak beli produk ni dan semua golongan pun mampu untuk memiliki di samping dapat memanfaatkan kualiti produk bertaraf antarabangsa ini. Bagi sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk dan informasi boleh lah melayari www.wd40.com laman web rasmi produk WD-40.

Majlis Perasmian WD-40 di Westin Hotel, KL

Majlis di rasmikan oleh Datuk Isham Ishak, Mr Marcus Chen dan Mr Wong Kian Wah5 comments

 1. produk penjagaan kenderaan yang baik

  ReplyDelete
 2. produk WD40 memang wajib ada satu dekat rumah. Kadang pagar sush tarik, pintu terlekat, pakai ni, nanti licin semula. Memang pelbagai guna WD40 ni..

  ReplyDelete
 3. I think every household should have a can of WD-40 to jaga pintu. LOL I can't not have it and don't remember since when we have it at home. So long ago!!

  ReplyDelete
 4. My parents always use WD-40 on doors and hard to open/close areas. A well known brand for many years.

  ReplyDelete
 5. WD 40 is a must item for every household! So strong and convenient to use.

  ReplyDelete